De naam is Wilkes. Cor Wilkes

Aldert is de derde generatie eigenaar van werkplaats Cor Wilkes. Of zoals hij het zelf omschrijft: “Ik ben eigenaar, inkoper, verkoper, administrateur, werkverdeler, PR-man, koffiejuf én praatjesmaker. We blijven immers een Amsterdams bedrijf.”
 

Neem direct contact op

Drie generaties met één missie sinds 1938

Toen we auto’s nog een automobiel noemden, en de eerste Nederlandse snelweg geopend werd, startte de heer Cor Wilkes zijn werkplaats in de kelder van de 1-ste Constantijn Huygenstraat nr 50. Cor was een alleskunner die niet rustte voordat zijn klant tevreden was. Service was voor hem belangrijker dan geld verdienen.

De twee broers

Zijn twee zoons Leo en Adrie werkten als kleine knaapjes al bij hem in de garage. Na het overlijden van Cor in 1976 maakten zij de doorstart van de autogarage. In 1997 werd Leo Wilkes door zijn ziekte gedwongen om het rustig aan te doen, waardoor hij minder verantwoordelijkheden nam in het bedrijf. Adrie nam het stokje over.

De twee broers
Opa op kleinzoon

Opa op kleinzoon

De autogarage werd Aldert zijn pakkie-an. Hij bleef de ‘service met dezelfde glimlach als opa’ overbrengen aan zijn klanten. Tot op de dag van vandaag komen kleinzoons en -dochters van oude trouwe klanten nog langs voor dynamoreparaties, onderhoud en de onvervalste Amsterdamse gezelligheid.